Siirry pääsisältöön

Aamupalalla

Arkiaamut ovat melkoisia liikenneympyröitä meillä. Usein soi torvet ja kiirehditään. Toisinaan väistellään hiljaa toisiamme ja päästään ajoissa perille.

Joulua odotellessa olen koettanut viritellä kynttilöitä heti aamuun. Ikään kuin pientä ekstraa arkeen ja valohoitoa pimeisiin aamuihin. Nyt meillä on keskimmäisen lapsen betoniset "tuikkukipot" ja "lemmikkiporo" valon kantajina.

Perusaamiaisena on kuppi kahvia ja maustamaton jugurtti myslillä. Ollaan kovasti kotimaisuuden kannattajia ja Verson härkäpapu granola on nyt tutustuttavana. Perusmysliin tottuneena papujauhopallerot erottaa kaurahiutaleiden seasta, mutta makuun ja suutuntumaan tottuu nopeasti. Maku on mieto ja sopivan makea maustamattoman jugurtin sekaan. Tänä aamuna tuli kesäisiä vattuja mukaan, toisinaan mausteena eksoottisempaa(?) banaania.

Toinen kuppi kahvia tulee juotua lasten ja miehen poistuttua omille teilleen. Otan oman hetken ja sitten aloitan päivän työt.
Osallistun tällä Pienen Linnun Aamupala-haasteeseen. Lisää maittavia aamupaloja löytyy täältä.

-Hannele

Kommentit

 1. Ihania valon ja kesän tunnelmia aamupalalla :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit kuvat! Liikenneympyrävertaus on hauska ja osuva.
  Omassa rauhassa juotu kahvikupillinen on se paras. :)

  VastaaPoista
 3. Härkäpavuista tehty sekoitus on vielä kokeilematta.
  Usein teemme myös myslin itse sekoittelemalla erilaisia hiutaleita ja ja siemeniä ja osan nisitä paahtamalla ja sitten purkitetaan ja käytetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vielä testaamatta itse tehty mysli. Haaveilen sellaisesta hiukan kokkareisesta, kaurahiutaleisesta, paahdetusta ja kurpitsansiemenillä sekä pähkinöillä höystettynä. Kenties tammikuulle reipas aloitus?

   Poista
 4. Voi mitä ihania vadelmia, njam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä vadelmia riitti viime kesänä poimittavaksi yllin kyllin!

   Poista
 5. Kynttilät luovat aamupalaan tunnelmaa. Härkäpavut kuulostavat mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 6. Härkäpavut ovat juurikin mielenkiintoisia. Mutta kokeilemisen arvoisia!

  VastaaPoista
 7. Härkäpapu granola kuulostaa mielenkiintoiselta! Mä tein juuri hetki sitten itse mysliä ja siitä tuli ihan hyvää, mutta mun makuun liian terveellistä. Seuraavalla kerralla laitan vähän enemmän makeutta kuin vain ruokalusikallisen hunajaa! Tai sitten ehkä parempi vaihtoehto olisi totutella tähän makeuttamattomampaan linjaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan, että se vähemmän makea linja kannattaisi...

   Poista
 8. Tunnelmallinen aamupalahetki :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.