80-luvulla tehtiin kouluissa ja kerhoissa innokkaasti kipsinauhasta naamioita sekä käsi- ja jalkakipsauksia. Eikös kaikki askartelu mene sykleissä niin kuin muotikin? Noin vuosi sitten Marie Clairen askartelulehdessä oli kääritty purkkeja purnukoita kipsinauhaan. Ja niistä jatkojalostettu valaisimiksi ja ruukuiksi.
Kipsityö kestää kuivua paksuudesta riippuen päivästä kahteen päivään. Irrota työ varovasti muotin päältä. Tasaa työn reunat leikkaamalla saksilla tai askarteluveitsellä. Maalaa, päällystä serveteillä, lakkaa tai anna olla sellaisenaan!
Tosi mukava materiaali kokeiltavaksi. Ja kipsinen joulupallo pienen ilmapallon päälle tehtynä on kaunis...
-Hannele
Minäkin ajattelin uudistaa naamiomuistojani. Perintöemalikulho sai elmukelmusuojan muottiajakseen. Toinen vaihtoehto on sivellä muotin pinta vaseliinilla. Kipsinauha on todella murentuvaa ja pölyävää eli muista suojata työpisteesi. Nauha kannattaa leikata varoen oikean mittaisiksi pätkiksi, jotka on helppo asetella muotin päälle. Vielä lämmintä vettä astiaan ja työ voi alkaa.
Aseteltujen kipsinauhojen päälle voi sivellä vettä joko sormin tai pensselillä. Minä halusin tehdä sormin. Mukavaa siveltävää! Pintaa voi silotella oman mieltymyksen mukaan tai jättää rouheasti kipsisuikaleet näkyville. Reunat kannattaa tehdä tukeviksi, jotta jatkomuotoilu on mahdollista.
![]() |
Kipsikulho vai valaisin? |
![]() |
Kipsikulho piparireunalla |
Tosi mukava materiaali kokeiltavaksi. Ja kipsinen joulupallo pienen ilmapallon päälle tehtynä on kaunis...
-Hannele
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!