Siirry pääsisältöön

Marraskuu

Marraskuu tulee ja masentaa; ainakin joitakin suomalaisia. Kieltämättä pimeä aika saa kaipaamaan lämpimään ja rauhaan. Minä viihdyn sisällä Vintissä tehden ja tuskaillen kauppaan uusia tuotteita. Nyt on hyvä aika käydä kirkkokonsertissa, leipoa ja keskittyä iltaisin lapsiin.


Marraskuun alku näyttää kollaasissa seesteiseltä, vaikka meillä täällä kylällä kiehuu. Kyläkoulumme on jälleen lakkautuslistalla, vaikka edellisellä lakkautuskierroksella työrauha luvattiin ainakin vuoden 2016 loppuun. Sorrettuna olo tosin saa kyläläiset puhaltamaan yhteen hiileen ja yhteishenki on huipussaan. Katsotaan kuinka selvitään säästökohteena olosta.

Tällä kollaasilla osallistun Pieni Lintu-blogin Marraskuu-haasteeseen.

-Hannele


Kommentit

 1. Mikä on tuo valkoinen kaunis ja mistä se on tehty? Kaunis tuo pitsiruusu ja mukavan näköistä marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat varmaan kipsinauhaväkerrystäni. Tuossa se vielä miettii, meneekö varjostimeksi vai koriksi. Meni koriksi heijastaville pitseille.

   Poista
 2. Kyläkoulut saisivat saaada jäädä elämään. Ne pelastavat kylän ja ihmisiä haluaa muuttaa kylään. Jos koulu lakkauttetaan, huono juttu muullekin aktiviteetille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä kanssasi! Meidän kylällä ei ole enää muita julkisia palveluita kuin koulu, johon lähes kaikki kyläläisten tekeminen kytkeytyy.

   Poista
 3. Kauniit kuvat ja varsinkin värit, tykkään!

  with love, Jenni

  VastaaPoista
 4. Tunnustan kuuluvani tuohon marraskuun masentunuiden joukkoon. Hienot kuvat

  VastaaPoista
 5. Kaunista! Minua myös surettaa kyläkoulujen puolesta. Toivottavasti teidän koulua ei lakkauteta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Koulumme saa jatkaa toistaiseksi. Taisivat päättäjät myöntää sivulauseessa huonon valmistelun ja hätiköidyt laskelmatkin!

   Poista
 6. Kaamosaikakin kuluu kuin siivillä, jos on innostavaa tekemistä. Sinulla näyttää olevan! Pidän peukkuja teidän koulun puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Koulu sai jäädä vielä kylälle!!!

   Poista
 7. Kyllä tämä pimeys ahdistaa. Olisikohan kirkasvalolamppu hyvä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt kirkasvalolamppua. Et sais mistään yhteistyökumppanilta sellaista testattavaksi ja postausaiheeksi? :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele