Siirry pääsisältöön

Luukku 1, joulukalenteri 2015

Tadaa nyt se taas alkaa eli Toivon Vintin joulukalenteri!

Luodaan ensimmäiseksi tunnelmallinen kristallipallo, josta katsotaan seuraavien 23 luukun yllätykset. Tästä pallosta ei ole palovaaraa, mutta sirpalevaara tietysti on, jos pallo luiskahtaa sormista. Asettele pallo turvallisesti pöydälle, yövaloksi sängyn viereen tai kuusen alle hohtamaan joulukuista loistettaan.

Tarvitaan lasinen valaisinkupu. Meiltä löytyi vanha ulkovalaisimen pallokupu, joka pesun jälkeen näytti suurelta lumipallolta. Lisäksi tarvitset valosarjan, joka muuntajineen mahtuu pallon sisään.

Betonikurssin mallikappale palvelee alustana. Jättiläismäinen lumipallo tarvitsi seurakseen lisää palloja, joita tein sideharsosta, paperista ja paperinarusta.Minkälaisia jouluvaloja sinä teet? Huomiseen.

-Hannele


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele