Siirry pääsisältöön

Luukku 10, joulukalenteri 2015

Tämän joulun alle käsityökansa on innostunut tekemään narupalloja. Naru voi olla villalankaa, paperinarua, ohutta juuttia tai näiden yhdistelmä! Lisäksi tarvitaan ilmapallo tai muu muotti, liimaa ja vettä. Vesi-liimaseos tehdään 1:1. Minä käytin ohuen ohutta koneneulontalankaa (äitini perintöä!), jota kastelin vesiliimakulhossa ja kieputin ilmapallon päälle. 

Työ saa kuivua rauhassa täysin kuivaksi. Sen jälkeen ilmapallo poksautetaan lankojen välistä rikki ja riekale vedetään jostain raosta pois.


Lankaa voi muotoilla miten vaan!





Uusi ja vanha kohtaavat tänäkin jouluna!

Huomiseen!

-Hannele

Kommentit

  1. olet keksinyt kivan kalenderin , aina jännää avata mitähän on tänään taas . Tää on sellanen taas mitä kokeilenkin tehä .

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tällä tavalla tulee itsellekin viritettyä jonkinlainen joulun odotus.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.






Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.






Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.



Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)






Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele