Siirry pääsisältöön

Luukku 4, joulukalenteri 2015

Pysytään eilisen tapaan paperissa. Vanhoista kirjoista on syntynyt mitä upeimpia luomuksia erityisesti Katri Oikarisen käsistä. Minä virittelin joulun ensimmäiset kuuset kovakantisesta romaanista ja pienestä pehmeäkantisesta värssykirjasta.

Kirjojen sivujen taittelu on lähes meditatiivista toimintaa, kun jokaisen sivun saa taitella juuri samalla tavalla kuin edellisen. JA KUN ei ole liian tarkka vaan antaa taitosten myötäillä vanhan kirjan elämää.

Taitosohjeita löytyy netistä book folding sanoilla tai taittelujärjestystä voi arvailla ja kokeilla ihan itse. Kirjan kannet eivät useinkaan ole juuri Oikean väriset. Kierrätä lahjapaperit tausta- ja kansipapereiksi. Ne kiinnittyvät oikein hyvin ihan puikkoliimalla. Isomman kirjan kannet ovat yksiväriset siniset ja säilytin ne alkuperäisinä. Leikkasin "kuusipuolelta" kultapaperin niin, että kannen sininen reuna jää hiukan pilkottamaan. Ihan kuin pieni aavistus taivaasta.
Joko teillä on oikea kuusi katsottuna jouluaatoksi?

-Hannele

ps. Kaikki joulukalenterin luukut löytyvät myös tapahtumana Facebookissa!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele