Siirry pääsisältöön

Luukku 6, joulukalenteri 2015

Hyvää itsenäisyyspäivää!
Itsenäisyyspäivän ja samalla toisen adventtisunnuntain kattauksen voi viimeistellä servettien kanssa sopivaksi kynttilöitä myöten.

Irrota servetistä päällimmäinen paperi eli kuviokerros ja leikkaa siitä haluamasi muodot. Lämmitä lusikka kynttilän päällä ja sivele servetin pala kynttilän kylkeen. Kuvion kiinnittäminen kannattaa aloittaa kuvion keskeltä. Lämmin lusikka sulattaa kynttilää niin, että steariini tulee servetistä läpi. Samalla kuvio muuttuu läpikuultavaksi. Älä paina kovasti, silloin tulee kuoppia kynttilän pintaan.
Lämmitä lusikka kynttilän liekissä.
Koeta olla nokeamatta!


Tässä näkyy, kuinka vasen puoli
kuviosta on jo kiinnittynyt.


Onko sinulla itsenäisyyspäivän traditioita?

-Hannele


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele