Siirry pääsisältöön

Luukku 6, joulukalenteri 2015

Hyvää itsenäisyyspäivää!
Itsenäisyyspäivän ja samalla toisen adventtisunnuntain kattauksen voi viimeistellä servettien kanssa sopivaksi kynttilöitä myöten.

Irrota servetistä päällimmäinen paperi eli kuviokerros ja leikkaa siitä haluamasi muodot. Lämmitä lusikka kynttilän päällä ja sivele servetin pala kynttilän kylkeen. Kuvion kiinnittäminen kannattaa aloittaa kuvion keskeltä. Lämmin lusikka sulattaa kynttilää niin, että steariini tulee servetistä läpi. Samalla kuvio muuttuu läpikuultavaksi. Älä paina kovasti, silloin tulee kuoppia kynttilän pintaan.
Lämmitä lusikka kynttilän liekissä.
Koeta olla nokeamatta!


Tässä näkyy, kuinka vasen puoli
kuviosta on jo kiinnittynyt.


Onko sinulla itsenäisyyspäivän traditioita?

-Hannele


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele