Siirry pääsisältöön

Luukku 8, joulukalenteri 2015

Jos vielä ei ulko-ovessa killu kranssia, niin nyt on sen aika. Joulukoristeita kaivaessa tulee väistämättä vastaan jouluisia hörtsöjä, joita ei enää halua käyttää. Niille voi kenties antaa vielä mahdollisuuden ulkokoristeena!

Ulkokranssin pohjaksi sopii erinomaisesti kanaverkko. Muotoile verkkokaitaleesta pötkylä, jonka yhdistät renkaaksi. Välttämättä et tarvitse erillistä sidontalankaa, sillä verkon piikkejä voi käyttää lukitsemiseen. Vanhat joulunauhat ja kuusenkoristeet takertuvat kranssiin kuin itsestään ja nauhojen päät voi piilottaa kranssin sisälle.Tervetuloa!


Huomiseen joulua edelleen odotellen!

-Hannele

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.