Siirry pääsisältöön

Luukku 9, joulukalenteri 2015

Pesukone laulaa armotta ennen joulua. Pyykkikorit on kiva saada tyhjiksi ennen joulun pyhiä, jotta joulupyykit mahtuvat surutta odottamaan taas arkea ja pesukoneen käynnistystä.

Pyykin seassa huopuu vaivatta joulunpunaiset koristepallot! Pyöritä huovutusvillaa kämmenien välissä palloksi ja tunge sukkahousun kärkeen. (Villalankojen (100% villaa) pätkät huopuvat myös!) Tee solmu ja tunge seuraava villapallo sukkahousuun ja solmi taas. Heitä valmis pötkö pesukoneeseen muun pyykin sekaan 40 asteiseen ohjelmaan. Huomioi pestävän pyykin väri!

Pallot ovat melkoisen tiukasti sukkahousuissa kiinni. Hiukan kosteina ne voi pyöritellä pyöreäksi ja jättää kuivumaan. 40 asteessa pestyt pallot ovat pehmeitä ja metallilangan saa hyvin pujotettua huovan pinnasta. Jos haluat kovempia palloja, pese irroitetut pallot uudestaan 40 asteessa tai sukkahousuvaiheessa heti 60 asteessa. Pesukonehuovutus saattaa myös yllättää eli rennolla mielellä kokeilemaan!


Sukkahousuun piilotettua huovutusvillaa!

Pesukoneesta tullut sukkahousunauha
leikataan auki solmujen molemmin puolin.

Sukkahousut ovat tiukasti kiinni,
mutta pallot uskaltaa kyllä repiä irti.

Valmiita huopaplloja!

Lähdössä Mikkolan Tilan myyjäispöytään!


Joko sinä olet kokeillut pesukonehuovutusta?
-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele