Siirry pääsisältöön

Luukku 9, joulukalenteri 2015

Pesukone laulaa armotta ennen joulua. Pyykkikorit on kiva saada tyhjiksi ennen joulun pyhiä, jotta joulupyykit mahtuvat surutta odottamaan taas arkea ja pesukoneen käynnistystä.

Pyykin seassa huopuu vaivatta joulunpunaiset koristepallot! Pyöritä huovutusvillaa kämmenien välissä palloksi ja tunge sukkahousun kärkeen. (Villalankojen (100% villaa) pätkät huopuvat myös!) Tee solmu ja tunge seuraava villapallo sukkahousuun ja solmi taas. Heitä valmis pötkö pesukoneeseen muun pyykin sekaan 40 asteiseen ohjelmaan. Huomioi pestävän pyykin väri!

Pallot ovat melkoisen tiukasti sukkahousuissa kiinni. Hiukan kosteina ne voi pyöritellä pyöreäksi ja jättää kuivumaan. 40 asteessa pestyt pallot ovat pehmeitä ja metallilangan saa hyvin pujotettua huovan pinnasta. Jos haluat kovempia palloja, pese irroitetut pallot uudestaan 40 asteessa tai sukkahousuvaiheessa heti 60 asteessa. Pesukonehuovutus saattaa myös yllättää eli rennolla mielellä kokeilemaan!


Sukkahousuun piilotettua huovutusvillaa!

Pesukoneesta tullut sukkahousunauha
leikataan auki solmujen molemmin puolin.

Sukkahousut ovat tiukasti kiinni,
mutta pallot uskaltaa kyllä repiä irti.

Valmiita huopaplloja!

Lähdössä Mikkolan Tilan myyjäispöytään!


Joko sinä olet kokeillut pesukonehuovutusta?
-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.