Siirry pääsisältöön

Marraskuun makeimmat

Joulukalenteripäivitysten välissä on mukava poiketa marraskuun kuviin. Tein oikein kaksi kollaasia, kun tuntui tekemistä olleen. Käsitöitä, herneen idätystä, unikoulua, mopoautojonoja, ideointia, ruokaa ja hetkittäin kirkas taivas. Marraskuu näytti ensilumen, jonka sade sitten vei.

Osallistun tällä postauksella Pienen Linnun kuukausikollaasihaasteeseen. Täältä löytyy mielenkiintoisia marraskuita!-Hannele

Kommentit

 1. Tyylikkäitä kollaaseja mielenkiintoisesta marraskuusta! :)
  Monenlaisia kädentaitoja... Joulukalenteripostauksesi ovat myös todella kauniita.
  Mukavaa itsenäisyyspäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Olet kadehdittavan aikaansaapa! Annatko herneenversoillesi lisävaloa? Voisin nim. kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaansaapa ja aikaansaapa, se on työtäni, josta teen huvia blogin kautta. ;) Herneenversot kasvavat olemattomalla päivänvalolla tällä hetkellä. Ne ovat mieheni itävyyskokeita...

   Poista
 3. Mielenkiintoisia kuvia! Alkoi myös tuntua, etten ole saanut marraskuussa mitään aikaiseksi.;D Noh, ihanaa, että sä olet!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuu on usein toimelias kuukausi. Sitten joulukuu meneekin uusia tuulia haistellen ja tammikuussa alkaa kevään odotus, heh.

   Poista
 4. Kivat kollaasit ja ihania käsitöitä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.