Siirry pääsisältöön

Betonin viimeistelyä

Talvilomaviikko pyörähti meillä käyntiin. Pientä puuhaa täytyy olla koko ajan, jotta homma pysyy hanskassa ja lapset ruodussa. Kaupungin tarjoamat liikunnalliset aktiviteetit käytetään tarkasti hyväksi. Käsillekin löytyy näperrettävää!

Betonikursseilta jää aina viimeistelemättömiä töitä. Tässä silikonisesta tähtimuotista syntynyt yksilö saa Inka Goldilla kullanhohtoisen pinnan. Väri on miellyttävää levittää vaikka ihan sormin. Tähti kiillotetaan esim. vanhalla t-paidalla värin kuivuttua kunnolla. Tämän jälkee työn voisi lakata, jolloin pinnasta tulisi erityisen hyvin kulutusta kestävää. Minä en lakannut, kun päädyin tekemään tähdestä jääkaappimagneetin. Liimaamiseen käytin kaksikomponenttiliimaa.

Lopuista tähdistä voisi tehdä puutarhaan pöytäliinan painoja tai pannunalusia tai toimisiko ne saippuapalan alla vai lipaston vetiminä?


Mitäs muuta keskeneräistä saisi lomalla aikaiseksi?
-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.