Siirry pääsisältöön

Liisteröity paperipiilo

Olen laiska siivoamaan. Tykkään kuitenkin, että tavarat palautuisivat paikoilleen. Melko hankala yhtälö! Aika ajoin otan itseäni niskasta kiinni ja tartun johonkin epäkohtaan. Nyt hyvin pieneen, mutta näkyvään.

Yksi nurkkaus tursuaa ns. tärkeitä papereita ja tyhjiä postikortteja lähetettäväksi. NE paperit saattavat löytyä, mutta kortit eivät ole lähteneet minnekään.Olen joskus kirjaston poistosta ostanut itselleni iänikkuisen eläinoppaan.  Valitsin sieltä lintuja ja leikkasin niitä vanhan vihreän lehtikotelon päällysteeksi.

Levitin liisteriä lehtikotelon yhdelle sivulle ja asettelin lintuja mieleiseen järjestykseen. Lisäsin liisteriä runsaasti myös kuvien päälle. Kävin tällä tavalla kaikki sivut läpi ja jätin kansion kuivumaan. Kansio muuten kannattaisi täyttää vaikka lehdillä kuivumisen ajaksi, jotta kotelo säilyttäisi muotonsa.

Kotelon kuivuttua leikkasin ylimääräiset paperit pois kotelon reunoilta ja teippasin eristysnauhalla reunat. Sähköteippi olisi ollut ensimmäinen toive reunoihin, mutta melkein luistelusään myötä eristysnauha löytyi nopsemmin.Nyt on järjestys ainakin hetken ja Mannerheimkin näkyy papereiden takaa!

-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.