Siirry pääsisältöön

Matkahuovalla jalat lämpimiksi

Meille tuli pienet pakkaset takaisin ja kauniit kumisaappaat kaipaavat heti lämmikettä pohjalle.

Vanhoja kulahtaneita huopia kannattaa säästää ja pestä väärin 60 asteisella pesuohjelmalla. Näin tulee tukevaa ja purkaantumatonta huopaa kengänpohjallisiksi ja tossumateriaaliksi.

Kengänpohjalliset voi leikata vanhojen pohjallisten mukaan tai muotoilla jalan tai kengänpohjan avulla. Pohjalliset toimivat ilman koristeompeleita, mutta ompeleet tukevoittavat pohjallisia mukavasti. Ompelu sopii oikein hyvin harjoitteluksi ompelusta innostuneille lapsille tai puolien tyhjennysoperaatioksi. Suosittelen merkkaamaan pohjalliset jollakin tavalla. Minulla oli alu- ja päälilanka eri värisiä.

Helpot ja nopeat (sekä liukkaat) vierastossut syntyvät samasta pohjallisen kaavasta kunnon saumavaroilla (väh. 1,5, cm). Leikkaa neljä kappaletta ja leikkaa kahteen eli pääliosiin pitkittäiset leikkaukset. Leikkaa vielä kolikon mentävä aukko kantapäähän. Mieluummin liian pieni kuin liian iso. Ompele ala- ja päälipuolet kiinni ulkoreunasta. Ja valmista! 

Tossu istuu yllättävän hyvin. Taidan ommella lisää tossun ulkoreunaan koristeeksi ja ehkä tossun suuaukkon ympärille...

Pidä jalat lämpiminä!
-Hannele

Kommentit

  1. No on kyllä kivoja ideoita täällä blogissasi. Nämä pohjalliset ovat varmasti lämpimät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiva kun olet löytänyt blogiini.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.