Siirry pääsisältöön

Matkahuovalla jalat lämpimiksi

Meille tuli pienet pakkaset takaisin ja kauniit kumisaappaat kaipaavat heti lämmikettä pohjalle.

Vanhoja kulahtaneita huopia kannattaa säästää ja pestä väärin 60 asteisella pesuohjelmalla. Näin tulee tukevaa ja purkaantumatonta huopaa kengänpohjallisiksi ja tossumateriaaliksi.

Kengänpohjalliset voi leikata vanhojen pohjallisten mukaan tai muotoilla jalan tai kengänpohjan avulla. Pohjalliset toimivat ilman koristeompeleita, mutta ompeleet tukevoittavat pohjallisia mukavasti. Ompelu sopii oikein hyvin harjoitteluksi ompelusta innostuneille lapsille tai puolien tyhjennysoperaatioksi. Suosittelen merkkaamaan pohjalliset jollakin tavalla. Minulla oli alu- ja päälilanka eri värisiä.

Helpot ja nopeat (sekä liukkaat) vierastossut syntyvät samasta pohjallisen kaavasta kunnon saumavaroilla (väh. 1,5, cm). Leikkaa neljä kappaletta ja leikkaa kahteen eli pääliosiin pitkittäiset leikkaukset. Leikkaa vielä kolikon mentävä aukko kantapäähän. Mieluummin liian pieni kuin liian iso. Ompele ala- ja päälipuolet kiinni ulkoreunasta. Ja valmista! 

Tossu istuu yllättävän hyvin. Taidan ommella lisää tossun ulkoreunaan koristeeksi ja ehkä tossun suuaukkon ympärille...

Pidä jalat lämpiminä!
-Hannele

Kommentit

  1. No on kyllä kivoja ideoita täällä blogissasi. Nämä pohjalliset ovat varmasti lämpimät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiva kun olet löytänyt blogiini.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele