Siirry pääsisältöön

Talviloman tiskirätti

Kenkkumaisesti perutun hammaslääkärin päälle oli hyvä ottaa suunnaksi runsasluminen Itä-Suomi. Miehen ajaessa minä virkkasin bambulangasta tiskirättiä. Paljon olen lukenut ja suositellutkin bambua sen imukyvyn sekä pehmeyden vuoksi. Koskaan en ollut itse pyyhkinyt pöytää bambulla. Käytin Novitan bambu-lankaa, joka 50 % bambu-viskoosia ja 50 % puuvillaa eli ei tämä ole lähelläkään 100 % bambua.

Virkattu rätti valmis,
pylväitä ja kiinteitä silmukoita!

Lempimaisemani synnyinseudulta

Hiukan vielä itäsuomalaista pihametsää.
Käytiin testaamassa Loma-Kolin rinteet :)

Automatkalla voi osallistua myös
ompeluaiheiseen korttihaasteeseen...

Tiskirätti käytössä ja tuntuu mukavalta
sekä toimivalta!
Katsotaan miten käyttäytyy pesuissa.

 Minkälaista tiskirättiä sinä käytät?

 -Hannele


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.