Siirry pääsisältöön

Villakirja

Vanuneita ja kulahtaneita neuleita voi viedä kierrätykseen tai kierrättää ensin hiukan kotona. Pienistä villakangaspaloista tai huovutuksen kokeilueristä saa koottua näppäriä pehmokirjoja. Lapset voivat niitä tunnustella tai niihin voi piilottaa korvakorut tai ompelutarvikkeet matkalle mukaan. Kirja sivut voivat jakaa myös muistoja vuosien takaa; muistatko tämän villapeiton tai tämän pistelevän kaulahuivin?

Leikkaa kirjan kansikappale isommaksi kuin sisään taittuvat sivut. Villasta tulee äkkiä paksu kirja. Ompele ensin kirjan sivut keskeltä yhteen. Valitse kirjan sulkemiseen sopivat kiinnikkeet ja ompele ne kansiin kiinni. Lopuksi yhdistä kannet ja sivut sivujen keskikohdasta ompelemalla. Minä ompelin koneella, mutta tämä työ sujuu käsin ommellen ihan yhtä nopeasti!

Villakirjan sivuille voi ripustaa pienillä hakaneuloilla pussillisen nappeja tai pätkän kuminauhaa. Korvakorut pysyvät tallessa villasivujen välissä ja kaulakorulle voi leikata loven kuten lankarullalle.


Voisi kirjan sivuille kirjaille kauniita ajatuksiakin...

-Hannele


Kommentit

  1. Aivan upea! Näkö- ja aistivammaisille lapsille käytetään paljon juuri tällaisia koskettelukirjoja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tällä hetkellä trendikkäät koskettelumuhvit ajavat kaiketi samaa asiaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.