Siirry pääsisältöön

Pulleva pannunalunen

Nyt ollaan melkein kierrätyksen synnyinsijoilla eli pullonkorkeissa (9 kpl). Lisäksi tähän pannunaluseen tarvitaan vanuneet villahousut tai muuta vastaavaa materiaalia ja ompeluintoa.

Mulla oli noin 20 cm x 20 cm villapalat, jotka ompelin kolmelta sivulta kiinni toisiinsa. Seuraavaksi ompelin kaksi pystyommelta siten, että muodostui kolme yhtä leveää "tunnelia". Ensimmäiset korkit voi liu'uttaa tässä vaiheessa tunnelien päähän. Sitten ommellaan vaakaommel, joka sulkee pullonkorkit taskuihin. Seuraavat korkit paikoilleen ja ommel perään. Viimeiset kolme korkkia paikoilleen ja neliön neljäs sivu kiinni ja samalla sulkeutuu viimeiset taskut.

Tämän jälkeen voi huvitella ja ommella lisää koristeeksi. Samalla korkit lukkiutuvat taskuihin paremmin. Käytin erivärisiä ala- ja ylälankoja niin saan hiukan vaihtelua pannunaluseen vain kääntämällä.
Mitäs muuta sais aikaan korkkeja piilottelemalla?
-Hannele

Kommentit

 1. Loistavia kierrätysideoita täällä blogissasi! Pidin erityisesti myös aikaisemman postauksen lahjakassista.
  Oletpa taitava ompelija. Minä en saisi aikaan noin suoria tikkauksia, jotka tässä työssä ovat tärkeitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Ei ne minunkaan ompeleet suoria ole. Ja aidosti kiemurat saattais olla oikeasti melko viehkeitä pannunalusessa.

   Poista
 2. Oi tuo pannunalunen on hieno. Kivoja ideoita täällä sun blogissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koetan osaltani jalostaa kierrätystä monelle sopivaksi. ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele