Siirry pääsisältöön

Pulleva pannunalunen

Nyt ollaan melkein kierrätyksen synnyinsijoilla eli pullonkorkeissa (9 kpl). Lisäksi tähän pannunaluseen tarvitaan vanuneet villahousut tai muuta vastaavaa materiaalia ja ompeluintoa.

Mulla oli noin 20 cm x 20 cm villapalat, jotka ompelin kolmelta sivulta kiinni toisiinsa. Seuraavaksi ompelin kaksi pystyommelta siten, että muodostui kolme yhtä leveää "tunnelia". Ensimmäiset korkit voi liu'uttaa tässä vaiheessa tunnelien päähän. Sitten ommellaan vaakaommel, joka sulkee pullonkorkit taskuihin. Seuraavat korkit paikoilleen ja ommel perään. Viimeiset kolme korkkia paikoilleen ja neliön neljäs sivu kiinni ja samalla sulkeutuu viimeiset taskut.

Tämän jälkeen voi huvitella ja ommella lisää koristeeksi. Samalla korkit lukkiutuvat taskuihin paremmin. Käytin erivärisiä ala- ja ylälankoja niin saan hiukan vaihtelua pannunaluseen vain kääntämällä.
Mitäs muuta sais aikaan korkkeja piilottelemalla?
-Hannele

Kommentit

 1. Loistavia kierrätysideoita täällä blogissasi! Pidin erityisesti myös aikaisemman postauksen lahjakassista.
  Oletpa taitava ompelija. Minä en saisi aikaan noin suoria tikkauksia, jotka tässä työssä ovat tärkeitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Ei ne minunkaan ompeleet suoria ole. Ja aidosti kiemurat saattais olla oikeasti melko viehkeitä pannunalusessa.

   Poista
 2. Oi tuo pannunalunen on hieno. Kivoja ideoita täällä sun blogissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koetan osaltani jalostaa kierrätystä monelle sopivaksi. ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.