Siirry pääsisältöön

Rentoutuen kohti pääsiäistä

Tämä viikko on ollut melkoista selviytymistä ja hetkiä muistellen vauva-arkea. Kaiken takana väsymys. Nuorimmainen on sairastanut tavalleen poiketen pitkän kaavan mukaan ja äitinä olen saanut seikkailla öitä vessan ja sänkyjen väliä.

Nyt helpottaa ja olen ehtinyt hiukan kääntää ajatusta pääsiäiseen. Menen ohjaamaan huovutusta iltaperhekahvilaan. Sitä ideoidessa olen tehnyt huovutusvillan jämistä munia, joihin saa tökkiä harmituksen, väsymyksen ja turhautuneisuuden. Sellasia huolimunia tai murhemunia tai meditointimunia. Minun tarvitsee vain seurata, että muna pitää muotonsa. Eli käy oikein hyvin mielenrauhan tavoitteluun.

Neulahuovutukseen tarvitaan huovutusneula, jossa on kolmiomainen kärki väkäsillä. Vettä ei tarvita. Ideana on, että neulalla tökkiessä villakuidut kietoutuvat toisiinsa tiiviimmin ja näin "huopuvat". Varo sormiasi! Tökkimistä voi jatkaa niin kaun kuin neula uppoaa työhön. Eli kuvan höttöpallosta tulee tuntien tikuttelun jälkeen tiivis, pieni, koristemuna. Matkalla voi korostaa hahtuvasuiroilla paljastuvia kuvioita.
Rentoa viikonloppua toivottaen!
-Hannele


Kommentit

  1. Ihania huovutusmunia. Itsekin teen huovutuksella jotakin, se on mukavaa puuhaa.Pikaista paranemista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä tytsy alkaa parantua, kun saadaan vielä silmään tropit...

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele