Siirry pääsisältöön

Rentoutuen kohti pääsiäistä

Tämä viikko on ollut melkoista selviytymistä ja hetkiä muistellen vauva-arkea. Kaiken takana väsymys. Nuorimmainen on sairastanut tavalleen poiketen pitkän kaavan mukaan ja äitinä olen saanut seikkailla öitä vessan ja sänkyjen väliä.

Nyt helpottaa ja olen ehtinyt hiukan kääntää ajatusta pääsiäiseen. Menen ohjaamaan huovutusta iltaperhekahvilaan. Sitä ideoidessa olen tehnyt huovutusvillan jämistä munia, joihin saa tökkiä harmituksen, väsymyksen ja turhautuneisuuden. Sellasia huolimunia tai murhemunia tai meditointimunia. Minun tarvitsee vain seurata, että muna pitää muotonsa. Eli käy oikein hyvin mielenrauhan tavoitteluun.

Neulahuovutukseen tarvitaan huovutusneula, jossa on kolmiomainen kärki väkäsillä. Vettä ei tarvita. Ideana on, että neulalla tökkiessä villakuidut kietoutuvat toisiinsa tiiviimmin ja näin "huopuvat". Varo sormiasi! Tökkimistä voi jatkaa niin kaun kuin neula uppoaa työhön. Eli kuvan höttöpallosta tulee tuntien tikuttelun jälkeen tiivis, pieni, koristemuna. Matkalla voi korostaa hahtuvasuiroilla paljastuvia kuvioita.
Rentoa viikonloppua toivottaen!
-Hannele


Kommentit

  1. Ihania huovutusmunia. Itsekin teen huovutuksella jotakin, se on mukavaa puuhaa.Pikaista paranemista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä tytsy alkaa parantua, kun saadaan vielä silmään tropit...

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele