Siirry pääsisältöön

Loma Toscanassa vol.4

Nyt tuo Toscanan aurinko ja lempeä tuuli tuntuu melkoiselta lottovoitolta. Ulkona sataa ja tuulee, eikä auringosta näy häivähdystäkään. Palataan siis hetkeksi Toscanaan ja kuumaan tiistaihin. Ohjelmassa oli luxus-outlet ja vanhimmman lapseni toiveesta hänen sukulaissynttärit muutaman viikon myöhässä.

Aamu antoi vihjeen tulevan päivän kuumuudesta.Naisväki asettautui ilmastoituun Peugeottiin minä kuskina. Navigaattorit ja paperikartat laitettiin kohti Firenzeä vältellen moottoritietä. Italialainen liikenne on joustavaa ja turisteja sietävää. Muistikuvat Luxus-outletin mainokoksista olivat hyvin haparoivia ja niinpä ensin poikettiin pienempään (hinnoiltaan todelliseen) outlettiin. THE outlettiin päästyämme olimme niin ällikällä, että minulla ei ole esimerkiksi yhtään kuvaa alueesta. Olin kuvitellut ostavani edes jotain pientä sieltä, mutta en pystynyt. Minun viikkorahat eivät riittäneet! Sen sijaan japanilaisten käsivarret täyttyivät Guccin, Armanin, ym. kasseista. Mutta toisaalta vartijat päästivät meidät kyllä liikkeisiin sisään. Eli ei ihan toivottomia tapauksia...

Ca di Vestrolle takaisin ajellessa ihmeteltiin meidän nuupahtanutta olotilaamme, kunnes älyttiin vilkaista lämpömittaria: 38 astetta.

Tuuli yltyi, kun laittauduimme illan ruokapaikkaa varten. Parkkipaikalla tulivat ensimmäiset sadepisarat ja terassipöydän äärelle asetauduttua tulli ensimmäiset rakeet! Siirryttiin suosiolla sisätiloihin, kun isäntäväki pyyhki ikkunoiden ja ovien välistä valuvaa vettä pois lattioilta.

En ole koskaan nähnyt niin isoja rakeita!

Tuuli heitti laseja kiveykselle ja
tiputti aprikoosit puista.

Meitä ei sade sisällä haitannut etenkin
kun löytyi hauskoja yksityiskohtia.

Ruokaa minikokoiselta trukkilavalta!


Sankari ja lahjat!
Tämä ilta kyllä muistetaan! Tietenkin säästä, mutta myös ravintola-leirintäalue-kokonaisuudesta, jonka ajatuksena oli käyttää lähialueen tuotteita sekä raaka-aineita. Limsat, lihat, viinit, kasvikset ja pastat tulivat tutuiksi tulleilta tiloilta ja joiden laadun he tunsivat.

-Hannele


Kommentit

 1. Huikea tuo fillari pesualtaan telineenä, vielä pyöräkori eteen... Voi ollapa tilaa kylppärissä niin voisi pihistää idean.
  Mielenkiintoinen vierailukohde tuo luksusoutlet, ihan vaikka kokemuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pyöräpesuallas sopis kyllä kesäkeittiönkin yhteyteen...

   Poista
 2. Oo Toscana! Yksi unelmakohteista. Ehkä vielä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Kaunista, lämmintä, ystävällisiä ihmisiä sekä mielenkiintoista historiaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele