Siirry pääsisältöön

Sunnuntainen kierros Salossa

Suomi on täynnä kesäisiä tapahtumia. Minä sain soviteltua sunnuntaiksi Kaikulan kesäkirppiksen ja Avoimista puutarhoista Kuusjoelta tuoreen puutarhan tutustuttavaksi.

Kaikulan kesäkirppis on vilkkaasti liikennöidyn 110-tien varrella vanhassa pihapiirissä. Sannan piharakennus on täynnä kauniisti järjestettyjä vanhoja astioita. Vintiltä löytyy uutta kotia etsiviä tekstiilejä ja mielenkiintoisia huonekaluja. Sunnuntaina oli poikkeus, joka toivottavasti tulee toistumaan eli piha täynnä myyjiä ja pitkä parkkipaikka täynnä autoja.

Mulle tarttui mukaan mekko, iltalaukku, verho ja hame yhteensä 4 euroa. Lsäksi aikuisen naisen olkalaukku 2€.

Kaikulan kesäkirppis  
Asiakkaat nauttivat kahvinsa baakkelsin kera ulkona.

Myytävänä oli lähes antiikkiakin...

Kärrynpyörät saattelivat parkkipaikalle.

Kyl nyt kelpaa kassia heilutella!

Onnenperän mökki kuntoon seuraaville vuokralaisille ja lapsille lupaus pitsasta Kuusjoen Sedirissä ohjasivat valitsemaan Avoimien puutarhojen ohjelmasta kuusjokelaisen Monnanpellon.


Puutarhan pienimmätkin asukkaat oli
huomioitu ukkoskuurojen varalta.

Rentoilupaikka!

Kurkistus kasvihuoneeseen: rypäleitä!


Monnanpellon isäntä puutarhamajan ovella.


Päivän väriksi valikoitui, olisko fuksia oikein?


Erilaiset tomaatit kiipeilivät krassin
 kanssa kilpaa.

Kaunista kurpitsaa tulossa!

Pidän tästä kerroksellisuudesta.

Miniatyyripuutarhurin työkalut valmiina!

Lähtöruudun kautta autolle, kiitos.

Inspiraation siemenet kylvetty ja toivottavasti niistä kasvaa parsaa muutaman vuoden päästä. ;)

-Hannele

Kommentit

  1. Meillä oli ennen tätä nykyistä taloa, kun kerrostalossa asuttiin, mökki Kuusjoella. Kurkkasin tuon Sedirin sivullekin, tutulta näytti rakennus, vaikka nimi oli silloin jotain muuta ...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.