Tuulihattuilua

Täällä on ollut tuulihatut viikon verran pinnalla. Askartelin Kinuskikissan takuuvarmalla reseptillä yli kaksisataa tuulihattua meidän (Toivon Tilan) Syyskasvipäivään. Päivän ideana on toimia maanviljelijämieheni neuvontatyön edistäjänä ja lisätä syyskasvien viljelyä Suomessa. (Syyskasvit kylvetään syksyllä, talvehtivat ja sato korjataan pääsääntöisesti aikaisemmin kuin keväällä kylvettyjen.)
Karviaisten Tilan Katriina teki heidän VoimaPapu-härkäpavuista tahnaa, joilla täytin tuulihatut. Erilaisia ohjeita tahnoihin löytyy härkäpaputahna -haulla. Tässä nimenomaisessa tahnassa ei ollut kuin härkäpapuja, öljyä ja valkosipulia sekä koristeena ruohosipulia.

Näistä töhäyksistä innostuneena naapuritilan isäntä tilasi aamiaisvierailleen tuulihattuja härkistäytteellä. Siihen täytteeseen tuli härkäpapuja, öljyä, valkosipulia, creme fraichea, ruohosipulisilppua, sitruunamenua, mustapippuria ja suolaa.Lapset eivät ihastuneet härkistäytteeseen ainakaan heti. Heille maistuu perinteisemmin hillo- tai kinkkujuustotäytteellä. Fiinimpi iltapala on joskus paikallaan!Ja ei kun herkuttelemaan!
-Hannele

Kommentit