Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/1

On aika kääntyä kohti joulua ihan todella. Joulukuun eka aloittaa joulukalenterin, jossa tänä(kin) vuonna on vahvasti mukana kierrätys ja leppoisat ideat.


Ensimmäisenä esittelen himmelikranssin, jonka selkeät ohjeet löytyvät Paperipöllöltä ja monelta muulta kätevältä bloggaajalta. Ostin ohuet pillit Suomalaisesta Kirjakaupasta ja käytin pillien valmista pituutta himmeliä kootessa. Pujottelin pillit ohueen metallilankaan. Toki voi käyttää lankaakin kokoamisessa. Lopuksi pujotin sisäkehään paksumman rautalangan jämäköittämään rakennelmaa. Mukavan monikäyttöinen kyhäelmä!


Huomiseen! Toivottavasti innostut kokeilemaan.

-Hannele

Kommentit

  1. Upea. Jään odottamaan toista luukkua. Josko jotain nakkisormille kokeiltavaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä löytyy nakkisormillekin näperrettävää. Ja tuo kranssi on yllättävän helppo tehdä, kannattaa kokeilla!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.