Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/11Tähän aikaan vuodesta tulee syötyä käärepaperillisia karkkeja ihan vaan joulua odotellessa. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Kuvittelen kuuluvani keskitason kuluttajiin. :) 

Karkkipapereista ja kontaktimuovista syntyy monikäyttöisiä pussukoita ja kasseja. Mallia ja muotoa voi vaihdella mielikuvituksen mukaan. Tämä esitelty malli ei ole suunniteltu painaville lahjoille. Kahvat jää käteen, jos kaksi glögipulloa kantaa naapuriin.


Silitä karkkipaperit esim. leivinpaperien välissä sileiksi. Kokeile silitysraudan lämmön sopivuutta. Minulla toimii juuri kahden ja kolmen pallukan välinen lämpötila. Eli juuri ja juuri puuvillan silityslämpötilan puolella. Asettele karkkipaperit kontaktimuoville ja liimaa toinen samankokoinen kontaktimuovi toiselle puolelle karkkipapereita. Ja näin on käytettävissä kaksi purkaantumatonta ja taivuteltavaa kappaletta. Minä ompelin ompelukoneella kappaleet yhteen kassiksi. Yhtä hyvin voi ommella käsin tai reijittää reunat ja pujottaa kauniit nauhat yhdistämään kappaleet. Kahvat eli kädensijat voi leikata suoraan valmistamaasi materiaaliin tai ommella erilliset kahvat esim. kankaasta tai solmia nyörit kahvoiksi.
Mukavaa maanantaita! Muista lähettää joulukortit.

-Hannele


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia silmälaseja odotellessa

Olen käynyt jo keväällä näöntarkastuksessa ja samalla sovitin uusia pokia. Mitään just unelmarillejä ei löytynyt, joten jätin asian hautumaan. Tukka harmaantuu kovaa vauhtia ja punaiset sangat tuntuvat liian räikeiltä naamalla. Ja tietysti kyllästyttää nämä samat ja monta vuotta vanhat rillit.

Katselin rillien tuunausvinkkejä pinterestistä ja en ollut ensimmäinen, joka halusi muuttaa vanhoja kehyksiään. :) Lähtökohtana siis muoviset ja punaiset kehykset. Olen sovittanut selkeästi nykyisiä tummempia kehyksiä, joten Sharpie Pen valikoimasta tummaa sävyä etsimään. Omistani löytyi tumma liila.


Tässä alkaa hahmottua rillien uusi sävy. Hiukan vaativaa tuo värittäminen ilman silmälaseja, kun nimenomaan lähinäkö ontuu. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mielenkiinnolla seuraan, miten väri kestää käytössä.

-Hannele

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Pölyisen päivän päätös

Mitä hienoin päivä tyttäreni kanssa Naantalin Muumimaailmassa. Aurinko paistoi koko päivän. Tuuli viilensi paikoitellen ja Tasavallan presidentti näytti olevan Kultarannassa.Iho oli aurinkorasvan, pölyn ja hien sekoituksesta tahmea. Sauna lämpeni reissun päälle. Jotain kuorivaa piti keksiä, sillä kaikki kuorintavoidekokeilut on tullut käytettyä loppuun. Kaivelin kaappeja ja löytyihän kookosöljypurkki. Lusikalla sekaisin kookosöljyä, karkeaa merisuolaa ja käytetyt kahvinporot. Ei näytä kaikkein miellyttävimmältä, mutta hoitaa ihon kuorinnan mallikkaasti. Ja iho kiittää! (Naamalle tätä en kuitenkaan suosittele karkeuden vuoksi.)


Lämpimiä kesäpäiviä vaan lisää kiitos!
-Hannele