Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/13


Tänään on mahdollisuus taikoa kaavapaperista tai silkkipaperista  tai jostain muusta ohuesta paperista persoonallista lahjapaperia. Hashimoton näyttely ja työpaja Wäinö Aaltosen museossa inspiroivat tähän kokeiluun.


                                                                     


Alla paperin tai kankaan taitteluohjeet. Minä käytin pyykkipoikia pitämään kerrokset paikallaan. Taitteluohje on sivulta http://www.naturaldyekits.com/honeycomb-shibori-block. Taitteluvariaatiot sekä värivalinnat tekevät tästä tekniikasta mahdottoman hauskan!

Värjäämiseen sopivat vesiliukoiset värit. Kokeilemalla löydät sopivan väriliuosten vahvuuden. Varaa tarpeeksi tilaa kuivattaa taideteoksia esim. pyykkinarulla ja lopuksi silitä paperit esim. leivinpaperien välissä sileiksi. Ja paketointipaperisi on valmis.Värikästä keskiviikkoa!

-Hannele

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.