Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/14Tuoksuvat suolataikinakoristeet kruunaavat joulun kattauksen, paketit ja kuusen. Kokeile ja ihastu helppoon taikinaan! 
Tässä ohje: 2 dl vehnäjauhoja
            1 dl suolaa
            1 dl kanelia
            1,5 dl lämmintä vettä

Taikinakuviot kuivuvat huoneenlämmössä 1-2 vrk:ssa tai uunissa max 100 asteessa parin tunnin ajan. Kuviot kannattaa kääntää vähintään kerran kuivatuksen aikana. Kanelitaikina vaalenee kuivuessaan. Tumman ruskean värin saa takaisin lakkaamalla askartelulakalla. (Testasin kookosöljyä, mutta sen tuoma tummuus on lyhytaikaista.) Kuviot voi koristella myös leimasimilla tai akryyliväreillä maalaamalla.

Tuoksuvaa torstaita!

-HanneleKommentit

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele