Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/18


Nyt kun on päästy sotkemisen alkuun, niin jatketaan sillä. Kotitekoinen sokerikuorinta on helppo ja toimiva arjen ilostuttaja tai kiva lahja hänelle, jolla on jo kaikkea. Toimii myös aattoillan saunassa!

Tähän piparmintuntuoksuiseen ja vihreäksi värjättyyn kuorintaan tarvitset sulatettua kookosöljyä, sokeria, piparminttuöljyä ja elintarvikeväriä. Ohje on varioitu täältä. Sekoita nestemäiseen kookosöljyyn väriaineet ja eteerinen öljy. Lisää sokeria sen verran, että koostumus tuntuu ja näyttää sopivalta kuorintaan.

Ohjetta voi muunnella esim. vaihtamalla valkoisen sokerin ruskeaan ja piparmintun vaniljaan, jolloin kannattaa jättää elintarvikevärit pois. Tai tipauttaa appelsiinin tai sitruunan eteeristä öljyä ja värjätä valkoinen sokeri keltaiseksi.



Raikasta viikon alkuasinulle!

-Hannele


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.






Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.










Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...



Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele