Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/3


Meillä sataa -vettä. Eli todella hyvä päivä kaivaa askartelutarvikkeet laatikosta ja koristella kotia jouluuun. Tai aloittaa joulukorttien tekeminen. Tässä on näppärä tapa tehdä tähtiä pilleistä. Tähän soveltuvat myös käytetyt ja pestyt pillit! Leikkaa viisi samanpituista pilliä ja yhdistä ne puuvillalangalla tai ohuella rautalangalla renkaaksi.Nyt alkaa haastavin osuus. Taita yksi viisikulmion kärjistä vastaikkaisen sivun alle. Nyt on muodostunut kaksi kolmiota. Ota kiinni vasemmanpuoleisen kolmion kärjestä tai ylhäältä, riippuu miten hahmotat asian. Vie kärki oikeanpuoleisen kolmion pitkän sivun yli. Samaan aikaan vasemmanpuoleisen kolmion alakulma nousee muodostaaksen yhden tähden sakaroista. Tadaa! Tähti valmis! Tähden sakaroiden väliin voi laittaa tipan liimaa tai kaksipuoleista teippiä. (Voit kokeilla lukita tähden ilman liimaa viemällä päällimmäiseksi jääneen sakaran alla olevan pillin alta. Se tosin saattaa vaurioittaa pillejä.)Leppoisaa ensimmäistä adventtia kaikille!

-Hannele
Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.