Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri 2017/9

Kynsilakkasydämet ovat hauskoja koristeita kattaukseen, pakettien päälle tai koruksi neuleeseen. Tähän voit käyttää ne kysnsilakat, jotka kynsissäsi näyttävät liian räikeiltä tai eivät sovi mihinkään asuun! 

Taivuta ohuesta rautalangasta pieni sydän ja pyöritä rautalangat keskenään tiiviisti. Kuvion on oltava umpinainen, muuten kynsilakka ei pingotu lankojen väliin. Tämä toimii samalla ajatuksella kuin saippukuplat.Sivele kynsilakkaa rautalangan ympärille ja venytä reunasta reunaan. Tämä vaatii hiukan kärsivällisyyttä, mutta sitkeys palkitaan. Videolla näet, kuinka kynsilakka kiinnittyy langan reunaan.
 Sydämellistä lauantaita sinulle!

-Hannele

Kommentit

 1. Jälleen kiva idea, kiitos ja sydämellistä lauantaita :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja...enpä olisi tuollaistakaan osannut ajatella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos isompia koristeita haluaa tehdä, niin kynsilakan voi kaataa astiaan ja dipata sinne rautalankakuvion.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele

Kotitekoista maalaamista

Tein testejä etikalla ja teräsvillalla värjäämisestä. Netissä kiertävät ohjeet neuvovat käyttämään nimenomaan omenaviinietikkaa. Otin riskin ja käytin tavallista etikkaa pohjana.

Testiliuskat on tehty parin vuorokauden ikäisellä seoksella. Eka levitys on ollut yhden vrk:n jälkeen seoksen valmistamisesta ja toinen levityskerta sitten kahden vuorokauden jälkeen.