Makkaran päälle gluteenitonta näkkäriä

Tänään satelee hiljalleen lunta, mutta eilen lauantaina oli hieno sää paistaa nuotiomakkaraa.

Tässä hommassa ei kuopuksen
vesirokko haittaa!
Illalla paistelin nyt kovin suosittua gluteenitonta näkkäriä. Minua on ärsyttänyt ohjeissa ihmeellisten(lue Suomen ulkopuolelta tuotujen) ainesosien käyttäminen. Joten kokeilin tehdä kotimaisen version.

Näillä lähdin näkkärin tekoon.
Muuntelin kuuluisaa Muumimamman näkkileipää mieluisaksi.

2 dl kaurajauhoja (kotimaisia)
3/4 dl hampunsiemeniä (kotimaisia)
1/2 dl pellavansiemeniä (kotimaisia)
1/2 dl kauraleseitä (kotimaisia)
1/2 dl salaattisiemensekoitusta (oli jäänyt käyttämättä, kotoisin jostain), voisi korvata esim. oman sadon kuivatuilla kurpitsansiemenillä!
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (kotimaista)
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
sormisuolaa

Sekoitetaan lastalla voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle oikein ohueksi. Taikina riittää koko pellilliselle. Taikinan voi leikata valmiiksi paloiksi tai jättää isoksi lohkottavaksi levyksi. Vielä ennen uuniin menoa pinnalle ripotellaan sormisuolaa. Paista 175 asteessa rapeaksi ja kiertoilmaa suosittelen!

Lisäsin tuonne sivuille 'Ohjeet' hiukan muunnellun ohjeen; minusta parempi! ;) (23.2.05)
Valmis tosi murea kaurapohjainen näkkäri!
Hiukan olisi saanut olla suolaa enemmän
pinnalla.... Ja kenties seuraavassa 
taikinassa on mukana jotain maustetta; 
kuminaa?

Kommentit

  1. Meillä kaura sopii gluteenittomalle, mutta se ei kaikille sovi. Joten tarkkana!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...