![]() |
Tässä hommassa ei kuopuksen vesirokko haittaa! |
![]() |
Näillä lähdin näkkärin tekoon. |
2 dl kaurajauhoja (kotimaisia)
3/4 dl hampunsiemeniä (kotimaisia)
1/2 dl pellavansiemeniä (kotimaisia)
1/2 dl kauraleseitä (kotimaisia)
1/2 dl salaattisiemensekoitusta (oli jäänyt käyttämättä, kotoisin jostain), voisi korvata esim. oman sadon kuivatuilla kurpitsansiemenillä!
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (kotimaista)
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
sormisuolaa
Sekoitetaan lastalla voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle oikein ohueksi. Taikina riittää koko pellilliselle. Taikinan voi leikata valmiiksi paloiksi tai jättää isoksi lohkottavaksi levyksi. Vielä ennen uuniin menoa pinnalle ripotellaan sormisuolaa. Paista 175 asteessa rapeaksi ja kiertoilmaa suosittelen!
Lisäsin tuonne sivuille 'Ohjeet' hiukan muunnellun ohjeen; minusta parempi! ;) (23.2.05)
![]() |
Valmis tosi murea kaurapohjainen näkkäri! Hiukan olisi saanut olla suolaa enemmän pinnalla.... Ja kenties seuraavassa taikinassa on mukana jotain maustetta; kuminaa? |
Meillä kaura sopii gluteenittomalle, mutta se ei kaikille sovi. Joten tarkkana!
VastaaPoista