Siirry pääsisältöön

Yksi aamu keittiössäni

Meillä on silloin tällöin aamuja, kun jääkaappi ei tarjoa koululaisille mitään syötävää. (Huom. 'mitään syötävää' pitää lausua naukuen) Lähikauppaan on automatka ja edellisestä kauppareissusta on kulunut muutama päivä.

Kaurapuuro ei ole toivottu vastaus kyseisinä aamuina. Onneksi tähän tiistaiaamuun löytyi avaamaton päiväyksensä ylittänyt turkkilainen jugurtti, yhden reissun liikaa kokenut banaani, syksyn mustikoista tehdyn keiton jämät ja pakastimesta vattuja. Sitten sauvasekoittimella tasaiseksi ja lasiin juotavaksi.


Leipäpuolen olin onneksi osannut hoitaa jo edellisenä iltana. Ajastin leipäkoneen pitkästä aikaa niin, että herätessä on lämmin leipä odottamassa. Tuore leipä on niin harvinaista herkkua meillä aamuisin, että kuvamateriaalia ei löytynyt.


Olen saanut leipäkoneen mummoltani vuosia sitten. Tykkään kapistuksesta! Liian harvoin tulee käytettyä. Ja harvoin kun käyttää pitää melkein pitäytyä yhdessä ja hyväksi havaitussa reseptissä. Kokeilut ovat tuottaneet syötäviä, mutta puolet pienempiä leipiä onnistuneeseen verrattuna.

Otin osaa Pienen Linnun haasteeseen. Käy katsomassa toistenkin keittiöitä!

Mikä aamupala pelastaa teillä ei mitään syötävää -lähdöt?

-Hannele


Kommentit

 1. Meidän pelastus on pakastetut mustikat ja puuro. Kahvi tai teetä! Leipäkone on varmasti näppärä kapine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin henkilökohtaisesti puuro ja kahvi pelastavat aamun kun aamun!

   Poista
 2. Leipäkone vaikuttaa kätevältä. Sopisi minulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo ja pappa käyttivät yhden leipäkoneen loppuun ja tämä minun on heidän toinen koneensa. He tekivät joka toinen päivä uuden leivän ja lastenlasten käydessä joka päivä!

   Poista
 3. Meillä `ei mitään syötävää` narina tarkoittaa, että murot on loppu. Ja loppu saavat ollakin, ostan nykyään enää korkeintaan kerran kuussa, kun ihan sama miten paljon niitä ostaisi, olisivat silti aina loppu. Onneksi on leivänpaahdin, sitä kautta vähän vanhentuneempikin ruisleipä muuttuu lämpimäksi aamunpelastukseksi.

  VastaaPoista
 4. Puuro on aina pelastus mikron avulla. Puuroon saa vaihtelua marjoilla ja hilloilla ja erilaisilal hiutaleilla. Puuro ei aina pienille kelpaa, mutta jos ei muuta ole, sekin maistuu hyvin - turhan narinan saa jättää, kun voi valita milalista puuroa haluaa.

  VastaaPoista
 5. Voi kun olisi kiva herätä tuoreen leivän tuoksuun :)

  VastaaPoista
 6. Leipäkone kuulostaa näppärältä! Varmasti ihana syödä tuoretta, lämmintä leipää aamulla! :)

  VastaaPoista
 7. Harmittaa etten saa tehtyä siitä säännöllistä luksusta. :/

  VastaaPoista
 8. Näinkin se menee. Oma aamu voi alkaa kaurapuurolla, usein luumujogurtilla ja aina muroja kaapissa, kahvi ja leipäkin käy.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulu(kuusi)kalenterin 3. luukku

Kalenterin kolmannesta luukusta löytyy vinkit valonauhan käyttöön kuusta muotoillessa.


Valoisaa odotusta! -Hannele

Joulukalenteri 2017/5

Joulusiivous saattaa alkaa lastenhuoneesta hamahelmien järjestelyllä ja loppua hamahelmien silittämisellä. Siivous ei ehkä etene, mutta koristeita syntyy! Vanhat alustat vaan eivät tahdo kestää kuumuutta...Minkälainen sinun joulupallo on? Sinivalkoinen vai kuusenvihreä?
Hyvää juhlan aattoa! -Hannele

Siistiä märkähuovutusta

Märkähuovutus jää usein aloittamatta sen hankaluuden vuoksi; milloin liian märkää, milloin liian aikaa vievää, milloin liian saippuaista, milloin liian haisevaa, milloin ei ole tarpeeksi tilaa ja niin edelleen.

Tässä on nyt teille tapa, jolla saatte huovutettua kivuttomasti nurkkiin pyörimään jääneet villat. Tämä onnistuu lastenkin kanssa ja melkeinpä vaikka olohuoneen pöydällä. Tämä tyyli sopii myös heille, jotka eivät voi paljain käsin huovuttaa.


Isomman pussin kanssa työskentelemällä saa aikaiseksi suuremman villapalan. Tai monta pientä huovutettua palaa voi ommella isommaksi kokonaisuudeksi esim. vauvan peitoksi. Nämä valmiit villapalat ovat kuivuttuaan valmiita leikattaviksi kortteihin, heijastimiksi, avaimenperiksi tai sorminukeiksi. Sellaisenaan sopii glögimukin alle tai paikaksi neuletakkiin.

Milloin viimeksi teit märkähuovuttamalla jotain?
-Hannele